Net als Herenthout en Herentals wordt er in Heist-op-den-Berg meegezongen voor de videoclip van het klimaatlied 'Do it now'.

‘Sing for the Climate’ brengt zangers samen in Heist-op-den-Berg




Heist-op-den-Berg springt voluit op de kar van ‘Sing for the Climate’, een zangmanifestatie die de klimaatopwarming wil aankaarten.

Op zondag 23 september om 17 uur zingt iedereen samen op de groene flank van de Heistse berghelling het lied ‘Do it Now’. Op die manier wordt aan lokale, nationale en internationale politici en beleidsmakers gevraagd om dringend maatregelen te nemen.

Sing for the Climate

De klimaatverandering is geen probleem voor een verre toekomst. Overstromingen, droogte, orkanen, voedseltekorten zijn nu al aan de orde en als gevolg tellen we jaarlijks 300.000 klimaatslachtoffers. De overgrote meerderheid van deze slachtoffers valt in het Zuiden. Dat mag ons niet beletten om ons betrokken te voelen en ook hier aan de alarmbel te trekken en te tonen dat we begaan zijn met onze planeet.

‘Sing for the Climate’ is een grote zangmanifestatie die plaats vindt in heel België tijdens het weekend van
22 & 23 september. Meer dan 175 steden en gemeenten zullen een eigen zangmanifestatie organiseren. Bedoeling is dat er zoveel mogelijk mensen één en hetzelfde lied meezingen. Deze zangmomenten worden gefilmd en zullen nadien verwerkt worden door regisseur Nic Balthazar in één grote clip.

We zingen samen ‘Do it Now’, gebaseerd op het Italiaanse lied ‘Bella Ciao’. Stef Kamil Karlens van Zita Swoon nam de bewerking op zich. Meer dan 50 bekende Vlaamse zangers en zangeressen namen het lied op single op. De videoclip van de song is te bekijken op www.singfortheclimate.com en op YouTube en de tv-clip is te zien op verschillende zenders en in de cinema.

Sing for the Climate gaat in Heist-op-den-Berg door op zondag 23 september om 17 uur, onder leiding van Jan Grant, dirigent van het Woshkoor, samen met Steven Goegebeur, met zangkoren het Woshkoor, Famos en Laudate. De Heistse smallfilmclub staat in voor het filmen van ons zangmoment. Plaats van afspraak is de groene flank van de Heistse berghelling.


Initiatiefnemers van ‘Sing for the Climate’ zijn Nic Balthazar, 11.11.11 en de klimaatcoalitie
Nic Balthazar heeft al eerder de film ‘Big Ask’ en ‘Big Ask Again’ gemaakt om de klimaatproblematiek aan te kaarten. Toen kwamen duizenden mensen samen in Oostende. Nu vraagt Nic aan iedereen om in zijn eigen buurt mee te zingen. Nic is de drijvende kracht achter dit initiatief. Als filmmaker zal hij de uiteindelijke clip maken.

De Klimaatcoalitie verenigt 60 milieu-, Noord-Zuid en sociale en culturele organisaties. Ze vraagt al meer dan drie jaar krachtige maatregelen tegen de klimaatverandering.

11.11.11 verenigt de Noord-Zuidorganisaties in Vlaanderen en werkt in het Zuiden samen met lokale organisaties. Daar merkt ze meer en meer de gevolgen van de klimaatverandering. 11.11.11 wil dit probleem bij de wortel aanpakken om zo rampen te vermijden.


Praktisch
Sing for the Climate in Heist-op-den-Berg
Op zondag 23 september 2012 om 17 uur
Op de groene flank van de Heistse berghelling
Met o.a. dirigent Jan Grant, de Heistse smallfilmclub en Steven Goegebeur
Alle info en registratie op de gemeentepagina
http://www.singfortheclimate.com/nl/in/Heist-op-den-Berg.aspx

Meer info over Sing for the Climate in Heist-op-den-Berg
Intje Van kerckhoven
ivk@heist-op-den-berg.be - 015/22 86 92

May Dierckx
maydierckx@yahoo.com – 015/24 11 21

www.singfortheclimate.com